Μετά από την παράξενη συμπεριφορά και το σχολιασμό που παρουσίασαν ορισμένοι διαχειριστές αθεϊστικών ιστολογιών σχετικά με το περιεχόμενο, τη λειτουργία κ.ά. του νέου χώρου “αθεΐα” (http://a-theismos.blogspot.com) που σκοπό είχε να φιλοξενεί αποκλείσθηκα και μόνο σχετικά θέματα για προβλήματα που μας απασχολούν, οι υπεύθυνοι του χώρου αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του. Ευχαριστούμε όλους όσους έσπευσαν να μας υποστηρίξουν.
Ωραία παρουσία για το πως φράσσαμε εδώ φίλε Σταύρο. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα; Κανένας δεν τολμά να προτείνει κάτι. Το ΔΝΤ το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει να μη χάσουν οι επενδύτες τα χρήματά τους. Για το σκοπό αυτό βοηθά τις κυβερνήσεις να σταθούν λίγο, για να στραγγίξουν αυτά τα λίγα ευρώ που μας έμειναν για να πληρωθούν τα χρέη προς τους ξένους επενδυτές. Αν οι πολίτες πεινάσουν στο τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, τους είναι αδιάφορο. Οι ισχυροί Ευρωπαίοι εταίροι μας νοιάζονται και για ένα ακόμα λόγο. Ο τρόπος που λειτουργούσε η Ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια μας έκανε τους καλύτερους πελάτες τους για τα προϊόντα τους. Ελέγχοντας το λιανεμπόριο με τα mega-markets ουσιαστικά προωθούσαν τα προϊόντα που τους συνέφερε αδιαφορώντας για την Ελληνική παραγωγή. Γιαυτο δεν προτείνουν το αυτονόητο. Μέχρι να ισχυροποιηθούν οι εξαγωγές σας περιορίστε τις εισαγωγές σας για να πάψει η αιμορραγία των ευρώ σας. Κάθε επενδυτική δραστηριότητα εμπεριέχει και κινδύνους αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι επενδυτές. Στάση πληρωμών λοιπόν (σε κάποιους δεν θα βγουν τα πλάνα), επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, επιλεκτικός περιορισμός στις εισαγωγές ώστε να κυκλοφορήσουν πάλι Ελληνικά προϊόντα σε Ελληνικά μαγαζιά, πρόσκληση για επενδύσεις παραγωγικές για τις οποίες δεν έχουμε τις δυνατότητες (όχι του τύπου αιολικά πάρκα, αυτά πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας, είναι το σίγουρο πετρέλαιο). Και βέβαια ένα νόμισμα δικό μας έστω και πληθωριστικό για να τσουλήσει το κράτος χωρίς δανεικά. Και όταν μπούμε σε τάξη, και αυτά που ξοδεύουμε γίνουν ίδια με αυτά που εισπράττουμε τότε το ξαναβλέπουμε. Χρειάζεται δουλειά πολύ, τάξη, ισονομία, τα λαμόγια σε καταναγκαστικά έργα και κυβέρνηση με αρχ…. για την υλοποίηση. Το μόνο πρόβλημα οι Τούρκοι.
-Πολύ σωστά τα όσα αναφέρεις Dyer... και εαν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις προς όφελος(μακροχρόνιο)της χώρας μας, τα χειρότερα θα είναι προ των πυλών.
-Κερδοσκοπικά και πολιτικά είναι τα αίτια, όπως σωστά επισημάνεις. Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! -Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!
-Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. -Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.
- Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ (σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), τα χρεωμένα κράτη πέφτουν τώρα θύματα επιθέσεων από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν!!!
Τα είδα, τα άκουσα, τα εμπέδωσα!
ΑπάντησηΔιαγραφή-Ευχαριστώ για την ενημέρωση Άθεε, ενδιαφέρον μου φαίνεται το ιστολόγιο....
ΑπάντησηΔιαγραφή-Κάποια προβλήματα με κρατάνε μακριά από το διαδίκτυο, ελπίζω στις επόμενες ημέρες να τα ξεπεράσω.
- Την έχουμε "ακούσει" όλοι φίλε μου με το ένοχο σύστημα
Μετά από την παράξενη συμπεριφορά και το σχολιασμό που παρουσίασαν ορισμένοι διαχειριστές αθεϊστικών ιστολογιών σχετικά με το περιεχόμενο, τη λειτουργία κ.ά. του νέου χώρου “αθεΐα” (http://a-theismos.blogspot.com) που σκοπό είχε να φιλοξενεί αποκλείσθηκα και μόνο σχετικά θέματα για προβλήματα που μας απασχολούν, οι υπεύθυνοι του χώρου αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του. Ευχαριστούμε όλους όσους έσπευσαν να μας υποστηρίξουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία παρουσία για το πως φράσσαμε εδώ φίλε Σταύρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα είναι τι κάνουμε τώρα;
Κανένας δεν τολμά να προτείνει κάτι.
Το ΔΝΤ το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει να μη χάσουν οι επενδύτες τα χρήματά τους. Για το σκοπό αυτό βοηθά τις κυβερνήσεις να σταθούν λίγο, για να στραγγίξουν αυτά τα λίγα ευρώ που μας έμειναν για να πληρωθούν τα χρέη προς τους ξένους επενδυτές. Αν οι πολίτες πεινάσουν στο τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται, τους είναι αδιάφορο. Οι ισχυροί Ευρωπαίοι εταίροι μας νοιάζονται και για ένα ακόμα λόγο. Ο τρόπος που λειτουργούσε η Ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια μας έκανε τους καλύτερους πελάτες τους για τα προϊόντα τους. Ελέγχοντας το λιανεμπόριο με τα mega-markets ουσιαστικά προωθούσαν τα προϊόντα που τους συνέφερε αδιαφορώντας για την Ελληνική παραγωγή. Γιαυτο δεν προτείνουν το αυτονόητο. Μέχρι να ισχυροποιηθούν οι εξαγωγές σας περιορίστε τις εισαγωγές σας για να πάψει η αιμορραγία των ευρώ σας.
Κάθε επενδυτική δραστηριότητα εμπεριέχει και κινδύνους αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι επενδυτές. Στάση πληρωμών λοιπόν (σε κάποιους δεν θα βγουν τα πλάνα), επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, επιλεκτικός περιορισμός στις εισαγωγές ώστε να κυκλοφορήσουν πάλι Ελληνικά προϊόντα σε Ελληνικά μαγαζιά, πρόσκληση για επενδύσεις παραγωγικές για τις οποίες δεν έχουμε τις δυνατότητες (όχι του τύπου αιολικά πάρκα, αυτά πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας, είναι το σίγουρο πετρέλαιο). Και βέβαια ένα νόμισμα δικό μας έστω και πληθωριστικό για να τσουλήσει το κράτος χωρίς δανεικά. Και όταν μπούμε σε τάξη, και αυτά που ξοδεύουμε γίνουν ίδια με αυτά που εισπράττουμε τότε το ξαναβλέπουμε.
Χρειάζεται δουλειά πολύ, τάξη, ισονομία, τα λαμόγια σε καταναγκαστικά έργα και κυβέρνηση με αρχ…. για την υλοποίηση. Το μόνο πρόβλημα οι Τούρκοι.
-Πολύ σωστά τα όσα αναφέρεις Dyer... και εαν δεν παρθούν γενναίες αποφάσεις προς όφελος(μακροχρόνιο)της χώρας μας, τα χειρότερα θα είναι προ των πυλών.
ΑπάντησηΔιαγραφή-Κερδοσκοπικά και πολιτικά είναι τα αίτια, όπως σωστά επισημάνεις.
Έξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το
Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της
Ελλάδας!
-Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά
μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει
ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!
-Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος
(!) από της Ελλάδας.
-Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε
ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς
αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και
κερδοσκοπικών επιθέσεων.
- Μόλις έναν χρόνο αφότου τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες αφιερώνοντας
κολοσσιαία ποσά και στις δύο όχθες του Ατλαντικού -25% του ΑΕΠ (σύμφωνα με
την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), τα χρεωμένα κράτη πέφτουν τώρα θύματα επιθέσεων
από τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διέσωσαν!!!
-Άντε τώρα.... βγάλε άκρη....