"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (?)


Οι τρεις ιεράρχες και τα «ελληνοχριστιανικά» ιδεώδη
Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τους τρεις ''μεγίστους φωστήρες των ελληνικών γραμμάτων''!
• Ιωάννης ο Χρυσόστομος
• Μέγας Βασίλειος
• Γρηγόριος ο Θεολόγος
Αυτούς τους τρεις που.... διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους!
Η γιορτή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο περιβόητο κατασκεύασμα των «ελληνοχριστιανικών Ιδεωδών» και να δούμε κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί πράγματι να υπάρξει.
Μαθαίνουμε - και για κάποιους αποτελεί και ιδεολόγημα - ότι «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»..., «Χριστιανική Εκκλησία και Ελληνικό Έθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες», Πατρίδα θρησκεία οικογένεια και κάτι παρόμοια.
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύουν αυτά τα «σλόγκαν». Και, για τούτο, ας γυρίσουμε πίσω στις ρίζες, στην εποχή όπου ο Χριστιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, και θεμελιώθηκε η συνύπαρξη κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας.

Πλοηγός σ' αυτό το ταξίδι θα είναι ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης και αρθρογράφος Μάριος Πλωρίτης.
Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει, έτσι για να προβληματιστούμε λιγάκι:

Η Ιστορία, γράφει στο βήμα των Αθηνών, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι Βυζαντινοί ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της.
Απ' την άλλη, όμως, αποστρέφονταν την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους. Και, φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των Βυζαντινών.

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέψουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων στερώντας, έτσι, τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδικής κιβωτού της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας...

Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας...

Και να ήταν μόνο τα άψυχα; Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών», που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι...

Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίσθηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών...
Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας)...

Και η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»...

Ακόμα και το όνομα «Έλλην» πήρε νόημα υβριστικό και αποκρουστικό. Το Βυζάντιο «πολέμιον υπελάμβανε (θεωρούσε εχθρικό) το των Ελλήνων όνομα, καθ' όσον ανέκαθεν το όνομα τούτο εταυτίσθη μετά της εννοίας του ειδωλολάτρου», γράφει ο κάθε άλλο παρά «αντίχριστος», βέβαια ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος. «Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρους» αποκαλούσαν τους Έλληνες οι αυτοκρατορικοί νόμοι και οι εκκλησιαστικοί πατέρες.

Ο Αθανάσιος κατακεραύνωνε τους «μιαρούς» Έλληνες... ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στηλίτευσε την «κίβδηλον ποίησιν» των αρχαίων... και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούσε πως Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστοι, διαφωνώντας με τους νυν ελληνοχριστιανικούς κήρυκες...

«Το όνομα Έλλην κατήντησε θρησκευτικόν και ελέγετο περί μη χριστιανών και αν ακόμη ούτοι ήσαν Σαρακηνοί», λέει στην εκδοθείσα το 1933 «Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους» ο ιστορικός Αμαντος.
Ακόμα και κορυφαίοι διανοητές, όπως ο πατριάρχης Φώτιος (9ος αιώνας) έγραφε πως οι Ρώσοι, προτού εκχριστιανισθούν, είχαν «ελληνικήν και άθεον δόξαν», ενώ ο «πλατωνιστής» Μιχαήλ Ψελλός (11ος αιώνας) έλεγε πως οι Κινέζοι ήταν. «Έλληνες το δόγμα»!!!

Και όταν, το 968, απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφικα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς τους έριξε στη φυλακή!

Εναι αλήθεια πως, από τον 10ο και, περισσότερο, από τον 13ο αιώνα, οι βυζαντινοί ανθρωπιστές προσπάθησαν να ξαναδώσουν στα ονόματα «Ελλάς» και «Έλληνες» την παλιά τους αίγλη, και διεκδίκησαν την πνευματική «κληρονομιά» της Αθήνας. Ωστόσο, αυτή η «αποκατάσταση» δεν εξάλειψε τον (κληρικό προπάντων) ανθελληνισμό ως το τέλος της αυτοκρατορίας.

Ο μέγας λογοθέτης (πρωθυπουργός) του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, Θεόδωρος Μετοχίτης (αρχές 14ου αιώνα), θεωρούσε τους Έλληνες «εχθρούς του κράτους» και ευχόταν να «εξολοθρευθούν με την βοήθειαν του Θεού», ενώ ο προοδευτικός θεολόγος Βαρλαάμ (14ος αιώνας) θα κατηγορηθεί, ανάμεσα στ' άλλα, και σαν «ελληνομανής».

Και ο Γεννάδιος Σχολάριος (ο κατοπινός πρώτος πατριάρχης της Οθωμανοκρατίας), όταν ρωτήθηκε, τρία χρόνια πριν απ' την Άλωση, αν είναι Έλλην, απάντησε με αποστροφή: «... αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι απαντώ, Χριστιανός είμαι».

Και ο ιστορικός Παύλος Καλλιγάς στο βιβλίο του «Μεσαιωνικός βίος του Ελληνικού Έθνους» λέγει: «Αυτούς τους διώκοντας τον Χριστιανισμόν Τούρκους, αποκαλεί η Εκκλησία "νέους Έλληνας", διότι το όνομα Έλλην ήτο τότε συνώνυμον τω αντιχρίστω... Οι περισωθέντες επίσημοι αναθεματισμοί του ελληνικού ονόματος, αποδεικνύουν ότι οι ακαταλόγιστοι εκείνοι άνθρωποι ενόσουν (έπασχαν από) αληθή ελληνοφοβίαν»....

Ο βυζαντινός ιερός πόλεμος κατά των Ελλήνων, που κράτησε έντεκα αιώνες, απόδειξε πόσο τυφλώνει ο δογματικός φανατισμός, αλλά και πόσο ανέσπερη αλκή έχει ο ελληνικός πολιτισμός, αφού κατόρθωσε να επιβιώσει ακόμα κι όταν τον μαχόταν ανένδοτα η πιο κραταιή (μαζί με τον αυτοκράτορα) δύναμη του Βυζαντίου, η ιεραρχία...

Αυτά από τον Μάριο Πλωρίτη.

Οι τρεις Ιεράρχες, μας λένε, διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα!!! Από ποιους τα διέσωσαν; Και πώς; Αφού η ελληνική γλώσσα ήταν, τότε, η επίσημη γλώσσα του γνωστού κόσμου!

Πώς όμως υπερασπίστηκαν τον ελληνισμό όταν ο Μέγας Βασίλειος γράφει στο έργο του «εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»:
«Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».
Και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει στην ομιλία του εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν:
«
Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν...
Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους... Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».
Τόση ήταν η αγάπη τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που ο Χρυσόστομος συμβουλεύει τους χριστιανούς στον λόγο του «Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»:
«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».
Ιδού και η απάντηση σε όσους απορούν γιατί δεν μπορούν να δώσουν όνομα στα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνεται στας εκκλησιαστικάς δέλτους!

Είναι όμως και ο Γρηγόριος Νανζιαζηνός:
«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου».

Αυτά, λοιπόν, επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=267

16 σχόλια:

  1. Χρησιμοποιείς μετριασμό σχολίων;
    Δεν βλέπω το προηγούμενο σχόλιό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού μ' έκανες εσύ την αρχή.... καλύτερο ποδαρικό δεν θα μπορούσα να έχω!!.
    Σ’ ευχαριστώ πολύ....

    "Χρησιμοποιείς μετριασμό σχολίων;
    Δεν βλέπω το προηγούμενο σχόλιό μου!"

    Εγώ τα βλέπω…. Θα το κοιτάξω πάντως, διότι σίγουρα κάποια πράγματα θέλουν τις ανάλογες ρυθμίσεις. Ε... Ατζαμής και χωρίς λάθη γίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα πράγματα έτσι άρχισαν. Ακόμα και η φύση που αυτοδημιούργηται και κάνει θαύματα έφτιαξε τον άνθρωπο ξηλώνοντας και ράβοντας!
    Κάνε κι εσύ το ίδιο. Σβήσε τώρα την δεύτερη ανάρτηση που είναι περιττή για να δεις και πως σβήνει και φτιάξε άλλη βάζοντας και μια φωτογραφία εκεί που λέει εικόνες.
    Άντε, σκίζεις βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. > Σταύρο: Οι υπερασπιστές του ιουδαιογενούς θρησκεύματος προβάλλουν την εξής υπερασπιστική γραμμή ως προς την αποδιδόμενη ανθελληνικότητα στους τρεις φωστήρες της τρισηλίου θεότητος: Δεν ήσαν μισέλληνες, αλλά επειδή εμάχοντο την... ειδωλολατρία των «μυσαρών» Ελλήνων, κάποιοι αντίχριστοι τους εμφανίζουν ως τέτοιους!
    Τώρα βέβαια το να κατηγορείς τον μηδέποτε προσκυνήσαντα ή φιλήσαντα άγαλμα ή εικόνα θεότητας ή αποξέσαντα άγαλμα ή εικόνα προκειμένου να πιή προς θεραπεία τα ξέσματα Έλληνα την ώρα που εσύ προβαίνεις σ' όλα αυτά, ευτελίζει την έννοια του «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα». Αλλά ποιος ενδιαφέρεται γι' αυτό;
    Δεν ήσαν απλώς μισέλληνες, δεν μισούσαν τον άνθρωπο-Έλληνα ως ύπαρξη – αυτό είναι το θέμα. Ήσαν μισελληνιστές. Μισούσαν ό,τι προερχόταν από το Ελληνικό Πνεύμα, ό,τι και όποιον ήταν φορέας του Ελληνικού Πνεύματος, μισούσαν τον Πανανθρώπινο Ελληνισμό, μισούσαν το Πνευματικό Φως. Ήσαν πρεσβευτές του βαθύτερου σκότους «που είδε ποτέ το φως του ηλίου» – του Ιουδαϊσμού. Και ήσαν υποχρεωμένοι να μάχωνται εναντίον του. Να το αποσβέσουν. Και μια τέτοια δράση ήταν και ΕΙΝΑΙ και λογική και αναμενόμενη – κάτι το οποίο δεν φαίνεται να είχαν αντιληφθή Κέλσος, Πορφύριος, Ιεροκλής, ούτε ακόμη και ο Ιουλιανός. Ενώ οι οσφυοκάμπτες πολιτικοί μας και ταγοί των Ελληνικών Γραμμάτων το γνωρίζουν, αλλά, τομαριστές όντες και προδότες του Ανθρώπου, δεν τολμούν να τα βάλουν με το Ίδρυμα.
    Αλλά το θέμα εδώ είναι ο χαρακτηρισμός τους ως προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων!!!
    Οι αδαείς και γλοιώδεις και εχθροί της νόησης και των επιστημών αυτοί τύποι έχουν ονομαστή, αναγορευθή σε και εορτάζονται από το διαχρονικώς πανάθλιο «φιλελληνικό»(!) πολιτικό καθεστώς ως προστάτες των Γραμμάτων.
    Και καλό είναι, ώστε να δοθή ένα δείγμα της επιστημοσύνης τους, να παρατεθή η επιστημονικώτατη ρήση του μεγίστου των προστατών Ι. Χρυσοστόμου (Προς Εβραίους, 63.189.1-2), η οποία και βεβαιώνει του λόγου το αληθές:
    «Eνταύθα οι λέγοντες τον ουρανόν σφαίραν είναι, προς τουτο τι αν είποιεν;».
    Τι να πούνε, ρε Γιαννάκη; Τους άφησες και κάνα περιθώριο; Τους τάπωσες τους αδαέστατους!
    Καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ndemonicos" Από τον τρόπο που Αναλύεις την σκέψη σου και τα πιστεύω σου(όχι μόνο εδώ, αλλά και κάποια σχόλια στο κανάλι του Άθεου) φαίνεσαι συνειδητοποιημένο άτομο και μορφωμένο. Πραγματικά χαίρομαι να φιλοξενώ και να σχολιάζουν τέτοιου επιπέδου άνθρωποι στο(νέο) κανάλι μου. Και σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευχή σου..... Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος.
    Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι ,στο πολύ κατατοπιστικό σχόλιό σου. Απλά θέλω..... Δεν κρατιέμαι δηλαδή να παρουσιάσω – παραθέσω κάποιους από τους πάμπολλους "προστάτες" του Ελληνικού κράτους- ιδεώδες. Ίσως να με πούνε γραφικό, κουραστικό κ.τ.λ, όμως ΔΕΝ κρατιέμαι!! Στο κάτω-κάτω ας μείνουν να τα βλέπουν οι επισκέπτες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    "Προστάτες άγιοι" «διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»

    -Όσιος Αγάπιος – Προστάτης των δραπετών

    -Απόστολος Ονήσιμος – Προστάτης των φυλακισμένων

    -Ιερομάρτυρας Πέτρος – Προστάτης των δεσμοφυλάκων

    -Βλάσιος ο Ιερομάρτυρας – Για τα ψαροκόκκαλα…

    -Άγιος Μάμας – Προστάτης των υιοθετημένων παιδιών και…γονέων

    -Άγιος Αρτέμιος – Προστάτης της Αστυνομίας, της κοίλης και των…όρχεων

    -Άγιος Θεόδωρος ο Συκεώτης – Προστάτης των εξώγαμων παιδιών και των ανύπανδρων μητέρων

    -Άγιος Χριστόφορος – Προστάτης των ταξιδιωτών, των οδηγών και της «ταρίφας»

    -Όσιος Άμμωνας – Προστάτης των «ελευθέρων ηθών» γυναικών

    -Οσία Ξένη της Πετρουπόλεως – Προστάτιδα των αλκοολικών

    -Μεγαλομάρτυρας Τρύφων – Ο προστάτης των αμπελιών

    -Όσιος Σεραφείμ, ο εν Λειβαδεία – Ο «οικολόγος» προστάτης

    -Φανούριος μεγαλομάρτυς: Βοηθάει για την εύρεση απολεσθέντων αντικειμένων.

    -Θεόδωρος μεγαλομάρτυς, ο Τήρων: Προστάτης κατά των εκζεμάτων, βοηθάει για την ανεύρεση απολεσθέντων προσώπων.

    -Σώζων μάρτυς: Διασώζει από δεινών και συμφορών.

    -Όσιοι Ανδρόνικος και Αθανασία: Προστάτες της συζυγικής εγκράτειας.

    -Παύλος οσιομάρτυς, ο εκ Καλαβρύτων: Προστάτης ενοικιαστών.

    -Οσία Δωροθέα: Προστάτιδα της μη…παραμόρφωσης του προσώπου.

    -Μαρκιανός όσιος, ο πρεσβύτερος: Προστάτης πασχόντων και πτωχών, βοηθάει κατά την ανοικοδόμηση ναών.

    -Ιωάννης όσιος, ο Δαμασκηνός: Προστάτης κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών.

    -Ελευθέριος ιερομάρτυς: Ελευθερώνει τις εγκύους και τους φυλακισμένους και προστατεύει από άγρια θηρία.

    -Άγιος Νικόλαος: Είναι ο προστάτης άγιος των θαλασσινών, των αρτοποιών, των ταξιδιωτών, των παιδιών, των θυμάτων δικαστικών πλανών και των ενεχυροδανειστών και εμπόρων.

    -Απόστολος Ιωάννης, ο Θεολόγος: Προστάτης κατά των παθήσεων της γλώσσας και της καρδιάς, προστάτης κατά της βραδυγλωσσίας και της τραυλότητας, των οιδημάτων, των αϋπνιών, των εγκαυμάτων, του χαλαζιού, προστάτης της καλλιέργειας τριανταφυλλιών.

    -Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος: Προστάτης κατά των στομαχικών και δυσεντερικών ενοχλήσεων, λοιμωδών νόσων, κατά των λυπηρών σκέψεων και διαλογισμών, πανούκλας, προστάτης κοπαδιών και βοσκών, δένδρων και προστάτης των μαρμαράδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Ακολουθεί ένας κατάλογος, με ονόματα αγίων που θεωρούνται προστάτες–θεραπευτές.

    1. Ανίατες ασθένειες: Άγιοι Ανάργυροι, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Νεκτάριος, Άγιος Παντελεήμων, Όσιος Σαμψών.

    2. Αρθριτικά – Ρευματισμοί: Αγία Βαρβάρα, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός.

    3. Γονιμότητα: Αγία Άννα, Αγία Δόμνα, Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ευθύμιος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νεκτάριος, Όσιος Ρωμανός.

    4. Γυναικολογικά προβλήματα: Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Αγία Λουκία, Αγία Μαρίνα, Αγία Βερονίκη η αιμορροούσα.

    5. Δερματικά: Αγία Βαρβάρα, Αγία Θέκλα, Αγία Μαύρα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Συμεών, Άγιος Τιμόθεος.

    6. Δηλητηριάσεις: Αγία Αναστασία, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος.
    7. Εγκυμοσύνη: Αγία Μαρίνα, Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Σαράντα, Όσιος Στυλιανός, Άγιος Συμεών, Άγιος Τρύφων.

    8. Εγχειρήσεις – Ακρωτηριασμός: Άγιος Γεώργιος, Άγιος Δημήτριος, Αγία Λουκία, Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.

    9. Ενίσχυση – Προστασία: Άγιος Βασίλειος, Άγιος Ιωάννης ο Νηστευτής, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, Οσία Μαρκέλλα, Οσία Ματρώνα, Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, Μύρων ο Θαυματουργός.

    10. Επιδημίες: Όσιος Αλέξιος, Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Άγιος Δημήτριος, Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα), Άγιος Χαράλαμπος (πανούκλα).

    11. Επιληψία: Άγιος Ελευθέριος, Αγία Μαρίνα, Άγιος Ρηγίνος.

    12. Καρδιολογικά: Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Ιγνάτιος.

    13. Καρκίνος: Αγία Αγάθη (μαστός), Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Εφραίμ, Άγιος Πατάπιος, Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη), Άγιος Σάββας, Άγιος Παρθένιος.

    14. Κήλη: Άγιος Αρτέμιος

    15. Λοιμώδη νοσήματα: Αγία Βαρβάρα (ευλογιά), Άγιος Βησσαρίων (πανούκλα), Όσιος Δαβίδ, Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος, Προφήτης Ελισαίος (λύσσα), Όσιος Ζωτικός (λέπρα), Προφήτης Ηλίας (λέπρα), Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος (ελονοσία), Άγιος Ρηγίνος (ελονοσία), Άγιος Σπυρίδων (χολέρα).

    16. Οφθαλμολογικά: Άγιος Ανανίας, Άγιος Αρτέμιος, Αγία Λουκία, Αγία Παρασκευή, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Αγία Φωτεινή, Άγιος Άνθιμος ο νέος, Άγιος Φιλήμωνας ο μουσικός.

    17. Παιδιατρικά: Άγιος Αιμιλιανός (προβλήματα ομιλίας), Άγιος Ακίνδυνος (γενικοί κίνδυνοι), Προφήτης Άμως (ασθενικά παιδιά), Άγιος Γεώργιος, Όσιος Ευστράτιος, Άγιος Θεόδωρος ο στρατηλάτης, Άγιος Κήρυκος (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), Αγία Μαρίνα (για ασθενικά παιδιά, και εξανθήματα), Άγιοι Ραφαήλ (Νικόλαος και Ειρήνη) (σοβαρές νόσοι).

    18. Προστασία σε ταξίδια: Όσιος Ευστράτιος (οδοιπόρους), Άγιος Νικόλαος (ναυτικούς), Άγιος Χριστόφορος (οδηγούς).

    19. Στοματικές παθήσεις: Άγιος Αντίπας.

    20. Σωματικές αναπηρίες: Άγιος Εφραίμ, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Σπυρίδων, Άγιος Χριστόφορος.

    21. Τοκετός: Αγία Δόμνα, Άγιος Ελευθέριος, Άγιος Τρύφων, Άγιος Φανούριος.

    22. Ψυχοπαθολογικά: Άγιος Αντώνιος, Άγιος Αθανάσιος, Άγιος Αρτέμιος, Άγιος Γεράσιμος, Αγία Θέκλα, Όσιος Θεόδουλος ο σαλός, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Ευαγγελιστής Λουκάς, Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα, Όσιος Αναστάσιος ο Ναυπλιώτης.

    23. Ωτορινολαρυγγολογικά: Άγιος Βλάσσιος (λαιμό), Άγιος Ιάκωβος (κώφωση), Άγιοι Ανάργυροι Κύρος και Ιωάννης (λαιμό), Άγιος Σπυρίδων (αυτιά), Άγιος Αββακούμ (αυτιά), Ζαχαρίας (κωφαλαλία).

    Ε... με τόσους "προστάτες",(νταβατζήδες στην νεοελληνικήν, bodyguard στη διεθνή)τι μας χρειάζονται όλα τα άλλα...(επιστήμες, ιατρική,κ.τ.λ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. > Και που να δης, Σταύρο, τα θαυμάσια θαύματα που έχουν τελέσει! Όποιος θέλει να γελάση, δεν έχει παρά να προμηθευτή τον «Συναξαριστή». Δεν θα του μείνη άντερο.
    Για να μη σου πω τι μέσα μετέρχονται κάποιες εικόνες -θαυματουργές βέβαια!- και πώς εκδηλώνουν την θέλησή τους για το πού θα στηθή το μαγαζί... συγγνώμην, η εκκλησία τους ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά... άλλο πάλι αυτό με τα θαύματα..

    "ΑΓΙΟ ΘΑΥΜΑ":Το αποτέλεσμα της τυφλής πίστης και του σκοταδισμού της κάθε θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξ ου και η φράση-"ρητό"

    "πίστευε και μη ερεύνα"

    Η πιο φασιστική-αυταρχική φράση που έχει ειπωθεί ποτέ στην ιστορία.

    Και η οποία ακόμη και σήμερα υφίσταται σε αρκετούς ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με όλους αυτούς τους αγίους, Σταύρο, θα μπορούσες να κάνεις μια νέα ανάρτηση. Γιατί τα χαράμισες μέσα στα σχόλια…

    Είδες ndemonicos τι θέληση έχει ο Σταύρος…
    …άντε να δούμε και το δικό σου blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορώ να τα αναδημοσιεύσω κάποια στιγμή σε κάποια ανάρτησή σε σχετικό θέμα-περιεχόμενο, ή ακόμη και μεμονωμένα. Σίγουρα θα ήταν πιο ωφέλιμο (για την προώθηση του μπλοκ), η εξ αυτού χώρια ανάρτησή τους, ε...ας είναι.... ίσως έτσι να το μάθουν-δουν-ενημερωθούν-σχολιάσουν, περισσότεροι..
    προς το παρόν έχω κατά νου άλλη-ες αναρτήσεις.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο αυτό το πρώτυπο.
    Μόλις τελειώσεις, θα σου κάνω και link από τη σελίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω πως είμαι εντάξει με το πρότυπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σταύρο, πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου.
    Συμφωνώ 100% με τον άθεο, θα άξιζαν μια ανάρτηση όλοι αυτοί οι άγιοι, αλλά το θέμα με τον άγιο αρτέμιο νομίζω αξίζει από μόνο του ένα αφιέρωμα, πως κατάντησε ο κακομοίρης, από προστάτης των όρχεων, ανέβηκε λίγο μέχρι την κοίλη, και μετά.. ξανακατέβηκε.. χαχα.. χαχαχα..
    Πραγματικά, πολύ θα ήθελα να μάθω την ιστορία του, και πως έφτασε να κάνει κύκλους γύρω απ το.. επίμαχο σημείο..
    ...
    Ρε, λες να χε κάνα.. κουσούρι;
    :p



    Αν θεωρείς το σχόλιό μου προκλητικό και αγενές (όχι απέναντι στους.. αγίους φυσικά, μιας και νομίζω πως οι απόψεις μας συγκλίνουν εκεί γύρω) θα το καταλάβω, και φυσικά πρώτος σου δίνω το ελεύθερο (όχι οτι το χρειάζεσαι στο μπλογκ σου βέβαια..) να το σβήσεις, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και παρεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -Αγαπητέ φίλε Βασίλη να σε καλωσορίσω καταρχήν στο νέο μου μπλοκ , όπου η πίεση χρόνου και υποχρεώσεων (οικογενειακών), δεν μου παρέχει το περιθώριο για περαιτέρω ενασχόληση με αυτό…. Όπως και στο you tube,όπου είμαι κ εκεί «ενεργός» αφού διαθέτω κανάλι….(Χώρια που είχα κάποια προβλήματα με τον υπολογιστή…)
    -Χαίρομαι πραγματικά γι’ αυτή σου την επίσκεψη και ο κύριος λόγος είναι (από τα λίγα σχόλιά σου στο μπλοκ του Άθεου) , πως είσαι άνθρωπος με κριτική σκέψη, συνειδητοποιημένος και αν μη τι άλλο μορφωμένος και γνώστης αρκετών σημαντικών πραγμάτων. Πράγματα τα οποία κι εγώ προσπαθώ να ΄΄κατακτήσω΄΄ , μέσα από την εμπειρία και αναζήτηση…. Βλέπεις έχω περάσει πλέων τα 40 και ο δρόμος της αναζήτησης ήταν (ως προς την απομάκρυνση μου από θρησκευτικές αντιλήψεις), πολύ επίπονος , δύσκολος και κυρίως μοναχικός. Βλέπεις… στα νεανικά μου χρόνια δεν υπήρχε τόσο όσο σήμερα η δυνατότητα ενημέρωσης από εξωσχολικά βιβλία και ιντερνέτ. Μόνο κάποια ελάχιστα βιβλία που ξέφευγαν από την επιτήρηση της εκκλησίας και δεν λογοκρίνονταν ή αφορίζονταν….

    -Ας αφήσω όμως την φλυαρία και να μη σε κουράζω με τα προσωπικά μου και γίνομαι βαρετός….

    -Για τον…. «άγιο» αρτέμιο, όπως και για όλους τους… «αγίους» των χριστιανών , τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ γνωστά…. Εγώ προσωπικά τα θεωρώ το λιγότερο γελοία…. Και δεν ξέρω εάν πρέπει να γελάμε η να κλαίμε…

    -Όσο για τις προσβολές που λες…. Και αν θίγομαι κλπ… ούτε να το σκέπτεσαι!!! Εάν θέλουμε να δούμε προσβολές και αγρικίλα δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε κανάλια κάποιων χριστιανοταλιμπάν , που ως αηδέστατοι και χυδαίοι δεν διστάζουν να επιθυμούν την απομάκρυνση από την Ελλάδα με άρση ιθαγένειας και υπηκοότητας των ανά την Ελλάδα Ά-θεων!!!(βλ. αμβρόσιο).... Και προτάσσουν με περίσσια υπερηφάνεια σημαίες με το λογότυπο «ορθοδοξία η θάνατος». Κ έχεις μετά τον κάθε Χ- ριστιανό Ο- ρθόδοξο, να σου λέει… « πολύ καλα΄τα λέει ο αμβρόσιος»!!!
    Η προσωποποίηση της χυδαιότητας και της προσβολής!!!

    -Παρακάτω σου παραθέτω ένα κείμενο- επιστολή ενός αστυνομικού για τον «άγιο» αρτέμιο…. Έτσι …για να γελάσουμε λίγο και συγχρόνως να προβληματιστούμε για την άγνοια που επικρατεί…
    http://yiannis63.files.wordpress.com/2009/01/prostatis-2.jpg?w=447&h=581

    http://yiannis63.files.wordpress.com/2009/01/prostatis-1.jpg?w=202&h=508

    - Σ’ ευχαριστώ και πάλι για τη επίσκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή