"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Στέκομαι σημαίνει : γυρίζω πίσω [(Περί του Μπλοκ..... Σχολιασμοί - Παρατηρήσεις)]

- Η ζωή είναι μια οδοιποδία. Συνεχώς προχωρεί και εξελίσσεται. Ακόλουθοί της είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι. Αν δε συνεχίσουμε να την ακολουθούμε…. Η ζωή δεν μας περιμένει. Προχωρεί συνεχώς και μας αφήνει πίσω. Αν σταματήσουμε εμείς κάπου, η ζωή θα συνεχίσει το βάδισμά της προς τα εμπρός κι εμείς θα μείνουμε τότε πίσω, θα οπισθοδρομήσουμε.


- Σήμερα μάλιστα που η εξέλιξη στο δρόμο της ζωής είναι τόσο μεγάλη, χρειάζεται ο άνθρωπος να παρακολουθεί από κοντά συνεχώς και με τον ανάλογο ρυθμό την ανάπτυξή της, διότι αν σταματήσει , θα χάσει το τρένο της προόδου,της ζωής και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω.


- Θα πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος να προσπαθεί συνεχώς να προχωρεί ολοένα και πιο πολύ στη ζωή του και να προοδεύει. Σε κανένα σημείο των προσπαθειών και των αγώνων του για την πρόοδο και την “τελειοποίησή” του δεν πρέπει, χωρίς σοβαρή αιτία, να στέκεται. Σε καμία περίπτωση η στασιμότητα δε σημαίνει πρόοδο αλλά οπισθοδρόμηση. Ο κόπος, η λιποψυχία, τα εμπόδια δεν πρέπει ποτέ να μας σταματήσουν στο δρόμο της ζωής μας. Χρειάζεται να βαδίζουμε συνεχώς.


- Ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος είναι προικισμένος με ισχυρή θέληση, ανοιχτό μυαλό και ενέργητικότητα δεν ικανοποιείται με τις προσωρινές επιτυχίες, ή το “έτοιμο φαγητό” και δεν επαναπαύεται σ’ αυτά. Συνεχώς προχωρεί για να φτάσει κάπου ψηλότερα,κάπου μακρύτερα,κάπου καλύτερα. Ολοένα θέτει νέους σκοπούς, βάζει νέους στόχους, νιώθει νέες ανησυχίες και ούτε λεπτό δε στέκεται να ξανασάνει. Θέλει να φτάσει στους νέους στόχους του, θέλει να κατακτήσει την κορυφή των επιδιώξεών του, θέλει να φτάσει στην ιθάκη του κι ούτε στιγμή δεν στέκεται στο πέλαγος, για να μη βουλιάξει, για να μην απογοητευτεί και γυρίσει πίσω.
- Ποτέ λοιπόν ας μην σταματούμε τις προσπάθειές μας,την πρόοδό μας, την αυτοβελτίωσή μας, τη συνεχή εξάσκησή και δραστηριότητά μας, γιατί αυτό απλά σημαίνει την οπισθοδρόμησή μας, πράγμα ολέθριο για όλους εμάς…. Όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πως δεν ξέρεις τίποτα.
-
- Και όπως λέει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε……Η ευτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης.

3 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΣΤΑΥΡΟ , Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ.ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ( ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ )ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΤΟ 'ΠΡΟΒΛΗΜΑ' Μ'ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ , ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ,ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΚΤΛ. ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΧ ΠΑΙΣΙΟΣ , ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ).ΤΟ 'ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ' ΜΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΠΙΤΗΔΕΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 'ΑΛΗΘΕΙΑ'ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΣ (ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ).ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΑΣΧΟΛΗΣΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ(ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ),ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Αντωνης

    18 Ιανουαρίου 2010 12:56 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Αγαπητέ Αντώνη, σ’ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου στο νεοσύστατο κανάλι μου.
    Φαίνεται πως έχεις την διάθεση για έναν υγειές διάλογο,[(δεν πιστεύω να έχεις σχέση με τον προηγούμενο Ανώνυμο…)], και αυτό μου δίνει αν μη τι άλλο χαρά και ελπίδα για μια εποικοδομητική συνέχεια ως προς την ανταλλαγή απόψεων. Σίγουρα βγαίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι ατομικά και κατ’ επέκταση ως προς την κοινωνία.

    -Ζητώ την κατανόησή σου σε ένα πρόβλημα που με παρουσιάστηκε στον υπολογιστή και δεν μ’ αφήνει πολύ ώρα…(σβήνει σε ανύποπτο χρόνο από υπερθέρμανση κι ας τον έχω ανοίξει προ 5 με 10’....) δεν γνωρίζω το μέγεθος του προβλήματος και του χρόνου που θα με πάρει.
    -Ήδη είναι η 6η ή 7η φορά που επιχειρώ ν' αφήσω σχόλιο, η πρώτη ήταν και η πιο επίπονη, διότι είχα γράψει αρκετά και σχεδόν στο τέλος μ’ έσβησε, χωρίς να αποθηκευτεί τίποτα...

    -Και πάλι συγνώμη.... πιστεύω να επανέλθω λίαν συντόμος....
    18 Ιανουαρίου 2010 4:28 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Φίλε Αντώνη όπως θα έχεις καταλάβει το πρόβλημα με τον υπολογιστή έχει πλέον αποκατασταθεί … οι ψήκτρες είχαν πιάσει (όπως λέμε στο χωριό μου) καλκάνι!! Μόνο εγώ έλειπα από εκεί….
    - Όπως σε είχα γράψει , με χαροποιεί το γεγονός μιας υγιούς συζήτησης , που σαν στόχο έχει να βγαίνουμε σοφότεροι και καλύτεροι στη κοινωνία . τώρα… ίσως κάποιος πει « και πως είναι δυνατόν να υπάρξει συζήτηση ανάμεσα σε έναν ένθεο και άθεο…» . Αυτό είναι καθαρά θάμα παιδείας και αντίληψης των πραγμάτων…(σχετική αναφορά έκανα στο κανάλι του Άθεου, «Σχολίασε το Μπλοκ».
    - θα έχεις καταλάβει κι εσύ όμως , πως η γραφή με κεφαλαία είναι δυσανάγνωστη-δυσνόητη και δύσκολα μπορεί κάποιος να εμπεδώσει, πόσο μάλιστα όταν ένα τέτοιο κείμενο είναι μακροσκελές . Ότι κατάλαβα σου το παρέθεσα κι αν κάπου δεν σε κάλυψα ….πιστεύω πως δεν φταίω μόνον εγώ.
    Κι εκεί που αναφέρεσαι για την αναζήτηση της αλήθειας…. , πιστεύω να γίνομαι κατανοητός, όταν σου παραθέτω τα δικά μου πιστεύω, δηλαδή όταν σου λέω… «Η επιλογή σε ατομική βάση μεταξύ των δυο κατευθύνσεων ως βάσης θεώρησης, προβληματισμού, αναζήτησης και τελικής τοποθέτησης, οφείλεται κυρίως στον προσανατολισμό της παιδείας και των βιωμάτων του ατόμου, προκειμένου να σχηματίσει τη ΄΄δική του αλήθεια΄΄, την αντίληψη του ΄΄εγώ΄΄, της ζωής, και κοινωνίας. Αν το σύνολο αυτών των παραγόντων που σχηματίζουν και διαμορφώνουν την συνείδηση μας δεν βασίζονται στην αντικειμενική πραγματικότητα, τότε ζούμε την εικονική, που μπορεί να κολακεύει η όχι τις ιδεατές άξιες η τα συμφέροντα μας. Το όποιο αποτέλεσμα τοποθέτησης του εγώ μας, θα έχει σχετική η μερική αξία αν αφεθούμε μόνο στον συναισθηματισμό μας. Η αλήθεια των πραγμάτων, για τον σκεπτόμενο άνθρωπο, ήταν, είναι και θα είναι, το ζητούμενο προκειμένου να ερμηνεύει τα φαινόμενα η γεγονότα, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του.»
    - Αν δε σου κάνει κόπο ξαναδιάβασε αυτά που σου έγραψα στο μπλοκ του Άθεου, σίγουρα είναι τα δικά μου πιστεύω, αλλά νομίζω πως έχουν ενδιαφέρον .
    -
    - Μην σου περάσει από το μυαλό πως το παίζω έξυπνος και ειδήμον , κάθε άλλο…. Της δικές μου απόψεις καταθέτω και τίποτε άλλο. Εάν δεν έχουν ενδιαφέρον και είναι ανυπόστατες για κάποιους, μπορούν απλά να τις αγνοήσουν .

    - Σ’ ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου και είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε.

    - Να ‘σε πάντα καλά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή