"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

{Αμύθητες Περιουσίες-Εκκλησία}



-Πόση είναι η περιουσία της εκκλησίας-της Ελλάδος;;;;;

(Έλα ντέ;;;;!!!!!)

zwani.com myspace graphic comments


-Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω προέρχονται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (Επισημαίνεται, ότι τα παρακάτω στοιχεία ίσως να απέχουν από την πραγματικότητα, αφού αφενός μεν οι ίδιες οι σχετικές έρευνες εμφανίζονται πολλές φορές να είναι αντιφατικές μεταξύ τους ,αφετέρου δε ουδέποτε έχει γίνει μία επίσημη οικονομική μελέτη, στην οποία να αναφέρονται αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα τα οικονομικά δεδομένα των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνολικά (ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που δείχνουν οι διάφορες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες έρευνες ) ,σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ,περισσότερο προσιδιάζουν σε μία πολυεθνική επιχείρηση παρά σε ένα πνευματικό και θείο καθίδρυμα) :


-Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

-Συνολικά, εκτιμάται ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα κατέχουν συνολικά από οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες (850.000) έως ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) στρέμματα ελληνικής γης!!!.
- Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι σήμερα αγγίζει (και ίσως να ξεπερνά) τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ!!!.

. Ταυτόχρονα η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.) προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να διαχειριστεί κερδοφόρα την περιουσία της. Η πρώτη Α.Ε. έχει την επωνυμία Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Εργων, Ανώνυμη Εταιρία και διαχειρίζεται τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, την ανέγερση ξενοδοχείου της εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο Λυκαβηττό και του συνοδικού συγκροτήματος στον Καρέα. Η δεύτερη Α. Ε. αφορά την εκμετάλλευση των εκκλησιαστικών ακινήτων και ειδικότερα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων. Στο χαρτοφυλάκιο της ίδιας εταιρίας εμπίπτει και η διαχείριση του μεγάλου βενζινάδικου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
-Και επειδή η περιουσία της εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει αρχή και τέλος, ας κλείσω με πρόσφατα άρθρα της εφημερίδας Έθνος:
-Περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από τους κοινοτικούς πόρους η Εκκλησία της Ελλάδος για να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής της.

-Τα 14 βασικά έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα αφορούν την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πεντέλης, της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και της μονής Αγίας Ζώνης Βλάμαρης. Στα έργα περιλαμβάνονται επίσης η αποκατάσταση των μονών Αγίων Τεσσαράκοντα (Μονεμβασιά), Ταξιαρχών (μητρόπολη Αιγιαλείας) και Θεοτόκου Χρυσίνου (μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων).

-Κονδύλια διεκδικούνται επίσης για την αποκατάσταση του ναού Αγίου Γεωργίου Λουκισίου (μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας), του μετοχίου της μονής Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια και την ανέγερση νέας πτέρυγας στη μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Καισαριανή.

-Στη λίστα των έργων εγγράφεται ακόμη η ανέγερση τριώροφου πολιτιστικού κέντρου στο ναό Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι (3 εκ. ευρώ), η αποκατάσταση του νέου Ιωακειμείου Γηροκομείου στην Αλεξανδρούπολη (5,4 εκ. ευρώ), η αποκατάσταση της Παναγίας στη Γαστούνη Ηλείας (3 εκ. ευρώ), η κατασκευή 21 βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα (7,6 εκ. ευρώ).



-Αν ο νέος προκαθήμενος συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανέγερση συνοδικού μεγάρου στον Καρέα ή αλλού, το κόστος αυτής της δραστηριότητας δεν αναμένεται να κυμανθεί κάτω από το ποσό των 17-18 εκ. ευρώ.

-Ο υφιστάμενος προγραμματισμός όσον αφορά το νέο συνοδικό μέγαρο προβλέπει τα εξής: βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος (προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ), Κέντρο Διάδοσης-Προβολής της πληροφόρησης της Εκκλησίας (προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ) και Κέντρο Πληροφορικής της Εκκλησίας (προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ).



-Κ αν ισχυριστούν πως έχουν έξοδα…… αυτά είναι το λιγότερο ψίχουλα μπροστά στα κέρδη και τα έσοδα……



-Η νέα κυβέρνηση του giorgo ,υποσχέθηκε πως θα φορολογήσει τα περιουσιακά της εκκλησίας. Ως Έλλην φορολογούμενος πολίτης …. Ανάμνον, που λέει και το χρονόμετρο δίπλα…. είς την ποντιακή. Αναμένω- περιμένω , εις την νεοελληνική…..
Και ήδη, οι ημέρες έχουν περάσει τις 100….

- Στη χώρα μας ,έχουμε περί τις 30.000 εκκλησίες και 20.000 σχολεία…..
-Σ' αυτή λοιπόν την θεοδρομούμενη-θεοκρατούμενη χώρα,η δωρεά στην εκκλησία είναι σημαντικότερη από την δωρεάν παιδεία….!!!!

-Ως πότε..........


Δείτε σχετικό βίντεο στο you tube :
[Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ]_ 1


23 σχόλια:

  1. @ Θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο της ανάρτησης:
    «Στη χώρα μας έχουμε περί τις 30.000 εκκλησίες και 20.000 σχολεία… Μάλλον η δωρεά στην εκκλησία είναι σημαντικότερη από την δωρεάν παιδεία!!!!».
    Αυτό το «μάλλον» μάλλον άτοπο είναι.
    «Ο καλλίτερος δούλος είναι ο ηλίθιος δούλος. Όσο πιο ηλίθιος, τόσο καλλίτερος».
    Σε ένα πολύ παλιό κείμενό μου, όπου πραγματεύομαι τις τρεις μορφές δουλείας (σωματική, ηθική, πνευματική), καταθέτω την ακόλουθη θέση:
    [...] Το ερώτημα που τίθεται είναι: υπάρχει ελπίδα να σπάση τα δεσμά της πνευματικής δουλείας ο άνθρωπος, αυξανομένης της βιαίας πνευματικής «καταστολής» προϊόντος του χρόνου, όπως είναι βέβαιον ότι θα συμβή εάν η περίπτωσις αφορά σε «σωματική δουλεία»; Η απάντησις –λαμβανομένης ως δεδομένης της διαιωνίσεως των υφισταμένων συνθηκών– είναι αρνητική. Διότι ο «σωματικός δούλος» την δύναμη να πραγματοποιήση την ρήξη με τους εξουσιαστές του θα την αντλήση από τις πηγές του πνεύματος. Διότι εκεί, στο πνεύμα, υπάρχει η πραγματική δύναμις, αυτή που οπλίζει τον άνθρωπο με τα απαραίτητα στοιχεία να αναφωνήση «καλλίτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή».

    Και επειδή όλες οι μορφές εξουσίας, ιδιαιτέρως δε η πολιτική, επιθυμούν πνευματικούς δούλους ώστε να κάνουν ανενόχλητες την «δουλειά» τους· και επειδή η Εκκλησία της όποιας θρησκείας την πνευματική δούλωση απεργάζεται, είναι λογικό η επίσημη πολιτεία να ενισχύη με όποιας μορφής δωρεές την Εκκλησία, αλλά και να μειώνη συγχρόνως την παρεχόμενη Παιδεία (ήδη έχει μετατραπή σε Εκπαίδευση), ενώ έχει επικηρύξει την Γνώση.
    «Κράτα με να σε κρατώ να πηδάμε τον λαό» είναι το μότο στις σχέσεις πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας.
    Πώς λοιπόν μια ευτελισμένη οντότητα όπως η ελληνική επίσημη πολιτεία να μη συνδράμη την Εκκλησία; Με δεδομένα μάλιστα ότι ενώ ο μεταφυσικός τρόμος παραλύει τον ηλίθιο εγκέφαλο, η οικονομική δύναμη είναι σε θέση να τον εξαγοράζη, ώστε να κλείσουν όλες, αν είναι δυνατόν, οι δίοδοι φυγής από την στάνη των εξουσιαστών των προβάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων περιμένει λίγο πριν την μετάβαση στην «αιώνιο» ζωή να εξαγοράση τα ολισθήματά της στην παρούσα με τίποτε δωρεές προς το ίδρυμα, αυξάνοντας έτσι την περιουσία και, συνεπώς, την ισχύ της Εκκησίας· περιουσία και ισχύ τις οποίες για κανένα λόγο δεν θέλει να μειώση ο συνεταίρος της - δηλονότι η πολιτική εξουσία.
    Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζει την ροή του...
    Κουράγιο, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταύρο, διόρθωσε το ρολόι του μπλόγκ. Σήμερα έχουμε 27.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Καλημέρα ndemonicos..... Αυτό το "μάλλον" μας είχε απασχολήσει και σε παλιότερη ανάρτηση. Εάν το δει κάποιος με βάση την ερμηνευτική του απόδοση...ναι, είναι άτοπο...
    Γι' αυτό λοιπόν σπεύδω να διορθώσω....

    «Ο καλλίτερος δούλος είναι ο ηλίθιος δούλος. Όσο πιο ηλίθιος, τόσο καλλίτερος».
    -Αυτή είναι βασική αρχή πιστεύω ,για κάθε εξουσία που θέλει(σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα - συμφέροντα)να επιβάλλει και να κυριαρχεί..., η ιστορία είναι από τους βασικότερους μάρτυρες αυτής της πνευματικής δουλείας, όπως πολύ σωστά επισημάνεις στο πολύ κατατοπιστικό κείμενο, όπου αποτυπώνεις σε λίγες γραμμές την τραγική υπάρχουσα κατάσταση που βιώνουμε.

    -Δεν μας φταίει όμως κανείς... εμείς φταίμε που τους δίνουμε το ελεύθερο πεδίο να μας εξουσιάζουν καθ' αυτόν το τρόπο και δεν τους στέλνουμε εκεί που τους αρμόζει... στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ...

    Υ.Γ Η ώρα και η ημ/νια στο μπλοκ είναι σωστές, δεν ξέρω γιατί βγάζει άλλες ημ/νιες και ώρες....
    θα το κοιτάξω....
    -Καλοδεχούμενη πάντως η κάθε βοήθεια...
    -Σ' ευχαριστώ για την επισήμανση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Σταύρο, πρέπει να εξετάσουμε λίγο τον αφορισμό σου «Δεν μας φταίει όμως κανείς... εμείς φταίμε που τους δίνουμε το ελεύθερο πεδίο να μας εξουσιάζουν κατ' αυτόν το τρόπο και δεν τους στέλνουμε εκεί που τους αρμόζει... στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ...», όπου με το «εμείς» θεωρώ πως εννοείς τον λαό.
    Προκειμένου να αποφασίσουμε για την υφή μιας κατάστασης η οποία διαμορφώθηκε σε προγενέστερες εποχές ιδίως αλλά και όχι μόνον, είναι ανάγκη όχι μόνο να πληροφορηθούμε αυτά καθαυτά τα γεγονότα, να τα διασταυρώσουμε κατά το δυνατόν —χρόνος, τόπος, μορφή—, αλλά και να λάβουμε υπ’ όψιν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθησαν. Οι συνθήκες συνιστούν τον τέταρτο παράγοντα, εξ ίσου σημαντικό με τους άλλους — αν όχι σημαντικώτερο.
    Οι συνθήκες υπό τις οποίες έδρασε ο χριστιανισμός από τον 4ο μέχρι και τον 6ο αιώνα σε σχέση με την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι λίγο πολύ γνωστές. Ο απηνής διωγμός της σκέψης, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητικού ιδεώδους, το κλείσιμο των φιλοσοφικών σχολών, η καταστροφή ιερών και τεχνουργημάτων και το κάψιμο των βιβλίων έχει κλείσει τον πρώτο και κύριο κύκλο του. Από εκεί και πέρα και μέχρι τα μέσα του 15ου, οπότε συντελείται η άλωση της Νέας Ρώμης και αλλάζει ο πολεμικός κατακτητής, τα πράγματα ομαλοποιούνται κάπως, αφού το μεγάλο κακό εις βάρος του Ελληνικού Πολιτισμού —του αδήριτου εχθρού του Ιουδαϊσμού— έχει ήδη συντελεστή, με κορύφωση το ρίξιμο στην πυρά των «Νόμων» του Πλήθωνος από τον πρώτο πατριάρχη Γεώργιο Σχολάριο, τον γνωστό αρνησέλληνα Γεννάδιο.
    Σε όλο αυτό το διάστημα, μέσα από όσα και όποιας μορφής κακουργήματα, ο Έλληνας, μένοντας χωρίς Παιδεία και πνευματικούς ηγέτες, εξαναγκάστηκε να προσηλυτιστή στον εβραιοχριστιανισμό με τις γνωστές μεθόδους. Η επιδιωκόμενη αμορφωσιά και η καλλιεργούμενη δεισιδαιμονία κράτησαν τον λαό στο επίπεδο του άξεστου, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την εξάρτηση της ψυχής και της ζωής του ακόμη από τους επιβληθέντες με την βία εβραιοθεούς και συμπαρομαρτούντες.
    Και μέσα σ’ αυτούς τους αιώνες, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δημιουργήθηκε —το θέλουμε δεν το θέλουμε, μας αρέσει δεν μας αρέσει— μια παράδοση.
    Σήμερα το δέντρο της παράδοσης αυτής ποτίζουν όλοι οι εξέχοντες λειτουργοί του κράτους και σχεδόν όλες οι «εξέχουσες» προσωπικότητες — ποιμένες και αυτοί με τον τρόπο τους και από τις θέσεις τους του αδαούς ελλαδικού λαού.
    Κάνε τον κόπο και μπες στον Πολιτισμό Πολίτη για να διαβάσης ένα άρθρο ενός Π. Φουρνογεράκη, θεολόγου και «δασκάλου» παιδιών. Και αν θες, μη φρίττης.
    Ας μη λοιπόν λέμε «Δεν μας φταίει όμως κανείς... εμείς φταίμε» με τόση απολυτότητα. Βεβαίως και φταίμε, αλλά είναι δύσκολο ακόμη και σήμερα, με τόσα προβλήματα που συνεχώς μας βομβαρδίζουν και την τόσο διαστρωματωμένη και οριζόντια διάβρωση και διαφθορά που οι εξουσιαστές έχουν διασπείρει προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι, να υπάρξη συνειδητοποίηση και συλλογικότητα στην αντίδραση έναντι αυτών όλων. Ας είμαστε δηλαδή πιο επιεικείς προς τον ελλαδικό λαό στο συγκεκριμένο και όποιο απορρέον εξ αυτού θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Σίγουρα καλέ μου φίλε όλα αυτά συνέβαλαν στο ότι έχουμε συνείδηση και ιδεολογικές απόψεις , στα μέτρα αυτών που της επέβαλαν και που λίγο έως πολύ μας έχουν μείνει ως «παρακαταθήκη» , για να μας «θυμίζουν» τον μεσαίωνα.

    -Όμως δεν πιστεύω να φταίει μόνο αυτό.... Τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν έκαστος, εκκλησία και κυβερνήσεις , είναι νομίζω από τους κύριους λόγους της όποιας αδράνειας . Και υπόλογος είναι η όποια κυβέρνηση, όπως κι όλοι εμείς , που άμεσα ή έμμεσα συμβάλουμε στην όποια αδρανοποίηση.

    -Κάπου είχα δει παλιότερα , ένα γκάλοπ για το εάν πρέπει να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία (χωρίς μάλλον :-). Το ποσοστό υπέρ ήταν πάνω από 70% (το υπόλοιπο 30%, θα πρέπει να ήταν εκκλησιαστικοί παράγοντες και όσοι προς αυτών συμφέροντες ).

    -Η θέληση λοιπόν υπάρχει και θα πρέπει όλοι να το βλέπουν κι από την ηθική του πλευρά .... και όχι να τους διακατέχει , κάποιο «σύνδρομο» του μεσαίωνα.

    -Όσο για το site με τον θεολόγο.... "τι ΄χες Γιάννη τι ‘χα πάντα"!!
    Σα να διάβαζα Μανώλη σε νεότερη έκδοση...!!!!
    Πολύ καλά του τα είπες όμως...!!! Για να δω , εάν θα σου απαντήσει ... Και τι θα σου απαντήσει...

    -Να ‘σε πάντα καλά... Υγεία πάνω απ’ όλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Σταύρο, μου απάντησε ο θεολόγος. Έτσι, σαν μια ακόμη επιβεβαίωση, ιδού η απάντησή του - μόνο που πια δεν ξέρεις τι να κάνης: Να γελάσης, να κλάψης, να σιχτιρίσης, τι;

    Ο/Η nicolaos demonicos. Ευχαριστώ για το σχόλιο και αντιπαρέρχομαι την οξύτητα της κριτικής. Αρκέστηκα στις πληροφορίες που βρήκα στην εγκυκλοπαίδεια ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ. Ομολογώ ότι είχα άγνοια για τον «βίο και την πολιτεία» του Κυρίλλου Αλεξανδρείας και τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να ψάξω και να μάθω… «Γηράσκω αεί διδασκόμενος».

    Αυτός είναι δάσκαλος, διαμορφωτής προσωπικοτήτων!
    Βεβαίως του απάντησα, αλλά δεν παύω να αναρωτιέμαι, φίλε μου, αν και πόσο αιθεροβάμων είμαι επιχειρώντας να πείσω ή ψυλλιάσω κάποιους αποστεωμένους νόες να ψαχτούν, να ελέγξουν, να ερευνήσουν πριν τουλάχιστον καταστούν αναμεταδότες του των πιστεύω τους, του σκοταδισμού.
    Είναι σε θέση να το αντιληφθούν; Η συντριπτική πλειοψηφία τους νομίζω πως όχι. Τότε; Μήπως εγώ δεν αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα;
    Γιατί άραγε επιμένω;
    Την καλημέρα μου, και συγχώρεσε την εξομολόγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -Απίστευτο !!!! ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πολύ περισσότερο αυτή την ανεπίτρεπτη άγνοια που δηλώνει , ένας δάσκαλος θεολογίας!!!

    -Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε και μια ενδεχόμενη άγνοια (περί βίου), για τους 3 «ιεράρχες»,τον Κωνσταντίνο και τον Θεοδόσιο Α΄, που αναφέρεις στην πολύ εύστοχη ανταπάντησή σου....;;;;!!!!!. Καθόλου απίθανο.....

    -Το πολύ ανησυχητικό είναι , αυτό που σωστά επισήμανες:
    «Το κακό έγκειται στο ότι τα διδάσκετε σε παιδιά, το γνωστικό επίπεδο των οποίων δεν τους επιτρέπει να αμφισβητήσουν εκείνα που τα πρότυπά τους, όπως οι δάσκαλοί τους, τους μεταφέρουν — και μάλιστα ως δεδομένα.»

    -Η άγνοια και η παραπληροφόρηση, είτε ηθελημένη , είτε όχι, είναι πιστεύω μια πραγματικότητα. Αλίμονο εάν δεν υπήρχαν κάποιες αντικειμενικές φωνές , στην υποκειμενική αντίληψη και λόγο κάποιων ανθρώπων. Ξέρω, πως κάποια πράγματα είναι δύσκολα.... Όχι όμως ακατόρθωτα....

    -Ας δώσει ο καθένας μας όσο δύναται , την κάθε αχτίδα φωτός που διαθέτει. Κι ας μας μείνει για της επόμενες γενεές, η ελπίδα πως αυτή η αχτίδα θα γίνει φώς, ικανό να φωτίζει όλες της επόμενες γενεές....

    -Συνέχισε να προσφέρεις, καλέ μου φίλε ndemonicos. Και να ξέρεις πως , μια και μόνο παράγραφος, ίσως γίνει αφορμή για κάποιους, να ψάξουν , να μάθουν, να προβληματιστούν. Και ποιος ξέρει.... ίσως οι δεισιδαιμονίες και θεοφοβίες, να αποτελέσουν γι’ αυτούς , μια πικρή ανάμνηση.....

    -Υ.Γ- Εγώ πάντως θα πρότεινα στον θεολόγο και την καινούρια ταινία ΑGORA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτήν θα πρότεινα κι εγώ σε όλους μας!
    Η ιστορία λένε αποδόθηκε θαυμάσια για πρώτη φορά σε κινηματογράφο.
    Ωραίο πρότυπο σελίδας διάλεξες Σταύρο.
    Τώρα για τον πλούτο της εκκλησίας τι να πω, αφού το παρουσίασες θαυμάσια το θέμα. Θυμάμαι όμως που πριν λίγα χρόνια κάπου εκεί στην Πεντέλημ μια μονή που ξεσπιτώνανε τον κόσμο ρίχνοντας τα σπίτια του κοσμάκη με μπουλντόζες επειδή πίστευαν ότι τα προπολεμικά συμβόλαια των νόμιμων αγοραστών θα είχαν καταστραφεί. Τελικά μετά από καιρό βρέθηκαν καταχωνιασμένα στην πολεοδομία του Καπανδριτίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Καλά...φίλε Άθεε..., άλλο πάλι αυτό με τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια..., οι άνθρωποι αυτοί είναι τελείως, μα τελείως,(λίαν επιεικώς) καραγκιόζηδες!!! Με την ανοχή και υποστήριξη φυσικά ,των έτερων καραγκιοζομάχων της όποιας κυβέρνησης.
    -Δηλαδή, εκεί που η εκκλησία, μας διδάσκει(!) ότι στη τουρκοκρατία υπέστη πλείστους διωγμούς, έρχεται η ίδια με τα σουλτανικά φιρμάνια να.... αυτό-μουντζωθεί!
    -Είναι όμως και το άλλο.... Αφού δεχόμαστε τα φιρμάνια ως τίτλους με ισχύ, τότε τι θα γίνει αν απόγονοι Τούρκων, που ζούνε στη Τουρκία ,αρχίζουν να διεκδικούν περιουσίες στην Ελλάδα , δείχνοντας τέτοια χαρτιά...;

    -Υ.Γ- Στο μπλοκ τελευταία προσθέτω λειτουργίες και κάνω κάποιες αλλαγές.... Μαθαίνω ο ατζαμής.... μαθαίνω.....
    - Η ταινία AGORA , είναι πράγματι μια έκπληξη, από το χριστιανο-κρατούμενο Χόλυγουντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο θέμα Σταύρο.
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά παρακολουθώ την ωραία σας συζήτηση.

    Το μόνο που μου έκανε εντύπωση, είναι τα 40 εκατομμύρια ρευστότητας που αναφέρεις.
    Δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα, αλλά το ποσό μου φαίνεται.. πολύ κουτσουρεμένο.
    Τόσα πρέπει να δίνουν το χρόνο μόνο για τις αστακομακαρονάδες και τις σόδες, τις περιόδους νηστείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -Που είσαι βρε Βασίλη... , καιρό έχουμε να τα πούμε...

    -Είναι αλήθεια, πως προτού αναρτήσω το εν λόγο θέμα, ήμουν πολύ επιφυλακτικός, ως προς την..."ακριβή" προσέγγιση στην περιουσία της εκκλησίας.

    - Κι εμένα δεν με κάθονται κάποια χρηματικά-περιουσιακά,ως προς(κυρίως) την ρευστότητα των χρημάτων...(έχω κι εγώ την εντύπωση - μου δίνετε- , πως είναι πολλά περισσότερα). Αλλά δεν είχα ή δεν υπάρχουν, περισσότερα ή ακριβή στοιχεία... και σχεδόν όλα τα διασταύρωσα από άρθρα εφημερίδων.

    -Από την άλλη όμως, εδώ γίνετε λόγος για ρευστότητα της οποίας τα ποσά(;), βγαίνουν από καταθέσεις σε Ελληνικές τράπεζες..... Το έπιασες το υπονοούμενο, που λέει και ο φίλος μας Άθεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Φίλε Σταύρο, θέλω να διορθώσω ένα λάθος μου, στο οποίο παρασύρθηκα από το «ζουμί» αρκετών αναρτήσεων του Π. Φουρνογεράκη. Από έγκυρη πηγή πληροφορήθηκα ότι δεν είναι θεολόγος αλλά φιλόλογος!!! Αυτό βέβαια κάνει τα πράγματα χειρότερα. Τον φαντάζομαι να ενισχύη τον χριστιανισμό μέσα από τους διαλόγους του Πλάτωνα και τις αριστοτελικές μεταφυσικές προσεγγίσεις, έχοντας εξορίσει (ή και αφορίσει, καμμία εντύπωση δεν θα μου προξενούσε) τους υλιστές.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χαχα.. Φίλε Σταύρο, οι μόνοι που ξέρουν
    -κι αυτοί κατά προσέγγιση φαντάζομαι, μιας και είναι τόσο πολύ το χρήμα, που, όσο φιλάργυροι κι αν είναι, σίγουρα το χουν χάσει το μέτρημα-
    τι πραγματικά "φυλάτουν" στα.. παγκάρια/θησαυροφυλάκιά τους, είναι οι ίδιοι οι ληστές με τα μαύρα, και δε νομίζω πως θα μοιραστούν με μας αυτήν την ιερή γνώση.

    Υποθέτω πως θα τους χρειαστούν πολλές μετά θάνατον ζωές(!) για να τελειώσουν το μέτρημα..

    Κι όσο βλέπω πόσος πόνος υπάρχει γύρω μας (και πάνω μας και μέσα μας) μόνο και μόνο λόγω της φτώχειας μου σκίζεται η καρδιά.

    Ο "παράδεισος" που θα μπορούσε να είναι ο πανέμορφος πλανήτης μας, έχει μετατραπεί σε "κόλαση επί γης" χάρη σ αυτά τα κοράκια.

    Τα δικά τους σάβανα βλέπεις, έχουν μεγάλες τσέπες.

    Να σαι καλά, χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. -Φίλε ndemonicos, εαν αναλογιστούμε τι διδάσκονται στα πανεπιστήμια - "σχολές φιλοσοφίας", δεν νομίζω να μας προκαλούν και τόσο απορία τα λεγόμενα του εν λόγο κυρίου....

    -Όπως έχω αντιληφθεί(κυρίως το τελευταίο διάστημα),φιλοσοφούν μέσα από χριστιανικά (κυρίως)κείμενα!!! η πιο ορθή ονομασία θα έπρεπε να ήταν, σχολή θεολογίας και φιλοσοφίας(;)!!! Εξάλλου, σαν έμβλημα έχουν.... τους "αγίους" της θεοδρομούμενης Ελληνικής κοινωνίας....

    -Και αναρωτιέμαι, τελικά, αυτή η ταλαίπωρη χώρα, θα βγει κάποτε από αυτόν τον θεόπληκτο λήθαργο ....
    Μάλλον δεν πρόκειται να το μάθω ποτέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Βασίλη αμφιβάλω κατά πολύ εαν και οι ίδιοι τους ξέρουν τι έχουν....
    -Ένας θρησκευόμενος θα έλεγε...." ούτε κ' ο ίδιος ο θεός ξέρει"....:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Σταύρο, μόλις θυμήθηκα κάτι, και αναγκάζομαι να επανέλθω..

    Κάπου λες πως.. "Κ αν ισχυριστούν πως έχουν έξοδα…… αυτά είναι το λιγότερο ψίχουλα μπροστά στα κέρδη και τα έσοδα……"

    Εδώ μπορεί να κάνεις και λάθος..

    Ξέρεις πόσα λεφτά δίνει κάθε χρόνο η εκκλησία, σε πρόστιμα από περιπτώσεις παιδεραστίας;

    Μόνο ο "αμερικής" μακαριστός, τα τελευταία χρόνια, έχει σκάσει 10.000.000 $.

    Κι αυτά μόνο απ τα πρόστιμα.

    Φαντάσου σε δικηγόρους, προστασίες κλπ τι γίνεται..

    Οπότε, την άλλη φορά που θα δεις κανα ρασοφόρο να χει βγει στην τράκα, δώσε κι εσύ τον οβολό σου.

    (το λέω με πόνο καρδιάς, δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τα βασανισμένα παιδιά στα επιχειρήματά μου, ειδικά σε κάποιον που ετοιμάζεται να γίνει -άντε με το καλο!- χαζο/μπαμπάς.

    : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό για τον αμερικής πραγματικά δεν το γνωρίζω... αυτό όμως δεν σημαίνει πως με Εκπλήσσει κιόλας..!!!

    Το να τους βάζουν να πληρώσουν χρηματικά πρόστιμα,για της διαστροφικές ορέξεις του κάθε υπερ ανώμαλου τραγόπαπα , στην ουσία είναι σαν να μη τους κάνουν τίποτα... και οι λόγοι είναι προφανής. Άλλη θα έπρεπε να είναι η τιμωρία(κ ας βάλει ο καθένας ότι θέλει στο μυαλό του). Θα 'θελα πάρα πολύ όμως , να είχα ενεργή συμμετοχή σ' αυτή την... ΆΛΛΗ τιμωρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υ.Γ- Σας ζηλεύω για την συνάντηση φίλων , που θα έχετε....

    - Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι κ εγώ εκεί... αλλά λόγο ανωτέρας "βίας"(εγκυμονούσα σύζυγο )δεν μου είναι εύκολο... Ελπίζω στο μέλλον να ξανά υπάρξει τέτοια συνάντηση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ φίλε Σταύρο, δεν υπάρχει λόγος να σου στείλω link, μια μικρή έρευνα στο Google, θα σου αποκαλύψει πολλές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

    Αποζημιώσεις, παιδεραστία, εκκλησία.
    Οι σελίδες που θα εμφανιστούν είναι χιλιάδες.
    Φαντάσου πόσα είναι τα κακοποιημένα παιδάκια.

    Ο θάνατος για κάποιον που σακατεύει μια παιδική ψυχή, είναι μικρή, γρήγορη κι ανώδυνη τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σταύρο, να μαστε καλά, κι ευκαιρίες τέτοιες θα ξαναδωθούν στο μέλλον.

    Κι εγώ χαίρομαι πολύ που επιτέλους θα γνωρίσω κι απο κοντά ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι για την ποιότητα των συλλογισμών τους και την ανθρώπινη ηθική τους.

    Χαιρετίσματα -από έναν άγνωστο, εμένα!- και στη μέλλουσα.. χαζομαμά.

    Κι αν δεις κάνα τράγο να πλησιάζει το βλαστάρι σας.. ξέρω πως.. ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.
    Να ναι καλά το Παγκράτιο..
    : )

    Συγνώμη που ξέφυγα τελείως απ το θέμα της ανάρτησής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. - Ανάμνον φίλε μου... Ανάμνον....

    -Τα χαιρετίσματα ήταν άμεσα Βασίλη, μιας και είναι δίπλα μου..(και οι δύο:-).
    -Την συζήτηση εγώ την έφερα εδώ...,δεν ξέφυγες καθόλου...

    -Όσο για το Παγκράτιο Άθλημα... δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερες τεχνικές, για να αποδώσει... "τιμές" σε τέτοιου είδους εκτρώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Xaxa.. σωστά, σωστά, είναι τόσο αδύναμοι οι καημένοι απ την συνεχόμενη νηστεία και τον ασκητικό βίο(ς και πολιτεία..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή