"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Στέκομαι σημαίνει : γυρίζω πίσω [(Περί του Μπλοκ..... Σχολιασμοί - Παρατηρήσεις)]

- Η ζωή είναι μια οδοιποδία. Συνεχώς προχωρεί και εξελίσσεται. Ακόλουθοί της είμαστε όλοι εμείς οι άνθρωποι. Αν δε συνεχίσουμε να την ακολουθούμε…. Η ζωή δεν μας περιμένει. Προχωρεί συνεχώς και μας αφήνει πίσω. Αν σταματήσουμε εμείς κάπου, η ζωή θα συνεχίσει το βάδισμά της προς τα εμπρός κι εμείς θα μείνουμε τότε πίσω, θα οπισθοδρομήσουμε.


- Σήμερα μάλιστα που η εξέλιξη στο δρόμο της ζωής είναι τόσο μεγάλη, χρειάζεται ο άνθρωπος να παρακολουθεί από κοντά συνεχώς και με τον ανάλογο ρυθμό την ανάπτυξή της, διότι αν σταματήσει , θα χάσει το τρένο της προόδου,της ζωής και θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω.


- Θα πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος να προσπαθεί συνεχώς να προχωρεί ολοένα και πιο πολύ στη ζωή του και να προοδεύει. Σε κανένα σημείο των προσπαθειών και των αγώνων του για την πρόοδο και την “τελειοποίησή” του δεν πρέπει, χωρίς σοβαρή αιτία, να στέκεται. Σε καμία περίπτωση η στασιμότητα δε σημαίνει πρόοδο αλλά οπισθοδρόμηση. Ο κόπος, η λιποψυχία, τα εμπόδια δεν πρέπει ποτέ να μας σταματήσουν στο δρόμο της ζωής μας. Χρειάζεται να βαδίζουμε συνεχώς.


- Ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος είναι προικισμένος με ισχυρή θέληση, ανοιχτό μυαλό και ενέργητικότητα δεν ικανοποιείται με τις προσωρινές επιτυχίες, ή το “έτοιμο φαγητό” και δεν επαναπαύεται σ’ αυτά. Συνεχώς προχωρεί για να φτάσει κάπου ψηλότερα,κάπου μακρύτερα,κάπου καλύτερα. Ολοένα θέτει νέους σκοπούς, βάζει νέους στόχους, νιώθει νέες ανησυχίες και ούτε λεπτό δε στέκεται να ξανασάνει. Θέλει να φτάσει στους νέους στόχους του, θέλει να κατακτήσει την κορυφή των επιδιώξεών του, θέλει να φτάσει στην ιθάκη του κι ούτε στιγμή δεν στέκεται στο πέλαγος, για να μη βουλιάξει, για να μην απογοητευτεί και γυρίσει πίσω.
- Ποτέ λοιπόν ας μην σταματούμε τις προσπάθειές μας,την πρόοδό μας, την αυτοβελτίωσή μας, τη συνεχή εξάσκησή και δραστηριότητά μας, γιατί αυτό απλά σημαίνει την οπισθοδρόμησή μας, πράγμα ολέθριο για όλους εμάς…. Όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πως δεν ξέρεις τίποτα.
-
- Και όπως λέει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε……Η ευτυχία δε βρίσκεται στη γνώση, αλλά στην απόκτηση της γνώσης.