"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

 



Αξιότιμοι κύριοι.
Μετά το ναυάγιο της εξαγοράς χρέους της ΕΝΚΛΩ από από αμερικανικό επενδυτικό όμιλο την τελευταία στιγμή και κατά πολύ περίεργο τρόπο , οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν την Δευτέρα στις 06 Φεβρουαρίου 2012 στην Θεσσαλονίκη. Στοχος της ...συνάντησης ηταν να ειπωθεί και να αποδειχθεί όλη η αλήθεια για τα αίτια και τους υπαίτιους του ναυαγίου. Για τον σκοπό αυτό καλέστηκαν και παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο εκπρόσωπος του επενδυτή καθώς και ο παραιτηθείς πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΚΛΩ.
Ο εκπρόσωπος του επενδυτή στην αρχή μας έδειξε και απέδειξε το μέγεθος και την αξιοποστία του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου με έγγραφα των αρμοδίων αμερικανικών αρχών τα οποία και κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου καθώς και στις τράπεζες. Μας εξήγησε ότι στην οκτάμηνη πορεία των διαπραγματεύσεων συνάντησαν απίστευτες και αντιεπειχηρηματικές δυσκολίες για να ολοκληρώσουν την εξαγορά δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους αυξάνοντας το προσφερόμενο ποσό κατά 220%. Η απίστευτη και εταιροχρονισμένη δημοσιουπαλληλική συμπεριφορά της ΑΤΕ Leasing έφτασε ναξεχίλισει το ποτήρι και εξανάγκασε τον επενδυή να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώρες πρωτού, της τελικής υπογραφής. Είναι πεπισμένος ότι οι τράπεζες δεν επιθυμούν την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ αλλά την πτώχευσή της στις πλάτες των εργαζομένων.
Μετά την αποχώρηση του εκπροσώπου του επενδυτή ανάλαβε τον λόγο ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝΚΛΩ που με κάποιε εκατοντάδες σελίδες από εγκυρα, υπογεγραμμένα και πρωτοκολλυμένα έγγραφα μας έπεισε απόλυτα για τα εξής¨:
1. Η ΕΝΚΛΩ είναι 100% βιώσιμη και το επιχειρησιακό πλάνο είναι απόλυτα σωστό και δίνει προοπτικές και για νέες θέσεις εργασίας για το μέλλον και για αυτό τον λόγω εμφανίστηκε επενδυτής και θέλει την εξαγορά.
2. Με βάσει τα έγγραφα η διοίκηση έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για το όφελος των εργαζομένων και της εταιρείας με μοναδικό γνώμονα την επαναλειτουργίας της.
3. Από τις ημερομηνίες των εγγράφων και τις ανακόλουθες , χρονικά, τοποθετήσεις των τραπεζών και κυρίως της ΑΤΕ μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις για πράξεις, ενδεχομένως , ποινικής ευθύνης σε περίπτωση που η ΕΝΚΛΩ καταλήξη σε πτώχευση.
4. Πεισθήκαμε για την πλήρη αξιοπιστία του επενδυτή και ότι όλα τα ανάλογα έγγραφα έχουν κατατεθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες.
5. Μετά την αποχώρηση του επενδυτή απεστάλει στην ΕΤΕ , ως συντονιστής, επιστολή-διαβεβαίωση ότι η ΕΝΚΛΩ μπορεί ακόμη να σωθεί εάν κάποια χρήματα δοθούν από τις τράπεζες με στόχο την κατά το δυνατό συντομότερη επιστροφή τους , αφού οι τράπεζες πάρουν όλες τις διασφαλίσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσει η νομικά διασφαλισμένη λειτουργία της και η διοίκηση θα φέρει άμεσα επενδυτή, τον ίδιο ή οποιοδήποτε άλλον. Μέχρι σήμερα απαξιούν να λάβουν θέση.
Μετά την αποχώρηση του πρώην προέδρου και με ξακάθερες πλέον είκονες στο μυαλό μας και με το γεγονός, πως είναι δυνατόν ο βασικός μέτοχος, οι Τράπεζες, να φτωχεύσουν την ΕΝΚΛΩ αποφασίσαμε όλοι οι εργαζόμενοι να μείνουμε ενωμένοι και να δόσουμε εντολή στους νομικούς εκπροσώπους μας να λειτουργούν πάντοτε μαζί και συντονισμένα και με βάση του πλουσιότατου αρχείου που διαθέτουμε , να προχωρήσουμε σε απόδοση ποινικών ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο, δίνοντας ελάχιστα εικοσιτετράωρα καιρό για κάποιες συναντήσεις μας με ανώτατο πολιτικό και τραπεζικό κόσμο.
Τώρα βγαίνουμε ξεκάθαρα σε θέση μάχης. Δεν μπορείτε να εμφανίζεσθαι στα παράθυρα των τηλεοράσεων και να μιλάτε για ανάπτυξη ( πολιτικοί, οικονομολόγοι και τραπεζικοί ) και να διώχνεται τους επενδυτές. Δεν μπορείτε να στερείτε τα βασικά από τον λαό για να παίρνουν οι τραπεζίτες λεφτα για ισολογισμούς και επιδόματα. Δεν δικαιούστε κύριοι να διαπραγματεύεστε τις τύχες των εργαζομένων όταν δεν γνωρίζεται τι σημαίνει επιχείρηση και πως παράγεται το χρήμα, αλλά μόνο να το τζεπώνεται ξέρετε.
Κάντε ότι είναι να κάνετε γρήγορα, το καζάνι βράζει και ο λαός σε λίγο δεν θα ελέγχεται και θυμηθείτε ότι ξυπνήσαμε και ότι προηγείσθε των πολιτικών στην περίπτωση αρνητικής εξέλιξης.

Οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ 07 Φερβρουαριου 2012