"ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ"

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

{Αμύθητες Περιουσίες-Εκκλησία}



-Πόση είναι η περιουσία της εκκλησίας-της Ελλάδος;;;;;

(Έλα ντέ;;;;!!!!!)

zwani.com myspace graphic comments


-Τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω προέρχονται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (Επισημαίνεται, ότι τα παρακάτω στοιχεία ίσως να απέχουν από την πραγματικότητα, αφού αφενός μεν οι ίδιες οι σχετικές έρευνες εμφανίζονται πολλές φορές να είναι αντιφατικές μεταξύ τους ,αφετέρου δε ουδέποτε έχει γίνει μία επίσημη οικονομική μελέτη, στην οποία να αναφέρονται αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα τα οικονομικά δεδομένα των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνολικά (ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που δείχνουν οι διάφορες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες έρευνες ) ,σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ,περισσότερο προσιδιάζουν σε μία πολυεθνική επιχείρηση παρά σε ένα πνευματικό και θείο καθίδρυμα) :


-Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

-Συνολικά, εκτιμάται ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα κατέχουν συνολικά από οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες (850.000) έως ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες (1.300.000) στρέμματα ελληνικής γης!!!.
- Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι σήμερα αγγίζει (και ίσως να ξεπερνά) τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ!!!.

. Ταυτόχρονα η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.) προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να διαχειριστεί κερδοφόρα την περιουσία της. Η πρώτη Α.Ε. έχει την επωνυμία Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Εργων, Ανώνυμη Εταιρία και διαχειρίζεται τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, την ανέγερση ξενοδοχείου της εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο Λυκαβηττό και του συνοδικού συγκροτήματος στον Καρέα. Η δεύτερη Α. Ε. αφορά την εκμετάλλευση των εκκλησιαστικών ακινήτων και ειδικότερα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων. Στο χαρτοφυλάκιο της ίδιας εταιρίας εμπίπτει και η διαχείριση του μεγάλου βενζινάδικου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
-Και επειδή η περιουσία της εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει αρχή και τέλος, ας κλείσω με πρόσφατα άρθρα της εφημερίδας Έθνος:
-Περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ διεκδικεί από τους κοινοτικούς πόρους η Εκκλησία της Ελλάδος για να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής της.

-Τα 14 βασικά έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα αφορούν την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πεντέλης, της μονής του Μεγάλου Σπηλαίου και της μονής Αγίας Ζώνης Βλάμαρης. Στα έργα περιλαμβάνονται επίσης η αποκατάσταση των μονών Αγίων Τεσσαράκοντα (Μονεμβασιά), Ταξιαρχών (μητρόπολη Αιγιαλείας) και Θεοτόκου Χρυσίνου (μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων).

-Κονδύλια διεκδικούνται επίσης για την αποκατάσταση του ναού Αγίου Γεωργίου Λουκισίου (μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας), του μετοχίου της μονής Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια και την ανέγερση νέας πτέρυγας στη μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στην Καισαριανή.

-Στη λίστα των έργων εγγράφεται ακόμη η ανέγερση τριώροφου πολιτιστικού κέντρου στο ναό Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι (3 εκ. ευρώ), η αποκατάσταση του νέου Ιωακειμείου Γηροκομείου στην Αλεξανδρούπολη (5,4 εκ. ευρώ), η αποκατάσταση της Παναγίας στη Γαστούνη Ηλείας (3 εκ. ευρώ), η κατασκευή 21 βρεφονηπιακών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα (7,6 εκ. ευρώ).



-Αν ο νέος προκαθήμενος συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανέγερση συνοδικού μεγάρου στον Καρέα ή αλλού, το κόστος αυτής της δραστηριότητας δεν αναμένεται να κυμανθεί κάτω από το ποσό των 17-18 εκ. ευρώ.

-Ο υφιστάμενος προγραμματισμός όσον αφορά το νέο συνοδικό μέγαρο προβλέπει τα εξής: βιβλιοθήκη της Εκκλησίας της Ελλάδος (προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ), Κέντρο Διάδοσης-Προβολής της πληροφόρησης της Εκκλησίας (προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ) και Κέντρο Πληροφορικής της Εκκλησίας (προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ).



-Κ αν ισχυριστούν πως έχουν έξοδα…… αυτά είναι το λιγότερο ψίχουλα μπροστά στα κέρδη και τα έσοδα……



-Η νέα κυβέρνηση του giorgo ,υποσχέθηκε πως θα φορολογήσει τα περιουσιακά της εκκλησίας. Ως Έλλην φορολογούμενος πολίτης …. Ανάμνον, που λέει και το χρονόμετρο δίπλα…. είς την ποντιακή. Αναμένω- περιμένω , εις την νεοελληνική…..
Και ήδη, οι ημέρες έχουν περάσει τις 100….

- Στη χώρα μας ,έχουμε περί τις 30.000 εκκλησίες και 20.000 σχολεία…..
-Σ' αυτή λοιπόν την θεοδρομούμενη-θεοκρατούμενη χώρα,η δωρεά στην εκκλησία είναι σημαντικότερη από την δωρεάν παιδεία….!!!!

-Ως πότε..........


Δείτε σχετικό βίντεο στο you tube :
[Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ]_ 1